9 Haziran 2011 Perşembe

CHP'li Cahit İnceoğlu AKÇAY'ı nasıl özelleştirdi?

Balıkesir Edremit'e bağlı güzide bir mahalle iken, rahat bir yerlerine batan insanların gazlaması sonunda belediyeye dönüştü Akçay. Beledi(ye) olan bir yer adına istinaden yeme ve yemleme yerine dönüşür. Burada da böyle olması kaçınılmazdı. Edremit belediyesine bağlı iken sahilde belediyeye ait çay bahçeleri vardı. Bir emekli dinlenme mahallesi olan Akçay'da insanlar buralarda oturur, denizi seyreder, kafasını dinlerdi. Akçay belediye olunca Edremit belediyesi buraları bir şirkete kiraladı. Aslan cengaver başkan İnceoğlu "Buralar halkın malı,yedirmem ülen" naralarıyla hukuk savaşına girince saf Akçay'lılar, KaraMurat alkışlar misali çıppa-çıppa yaptılar. Ancak adet olduğu üzere her alkışlanan arkamıza geçip 2 puan aldığı için, Cahit Amca da bu geleneği bozmadı ve puanlar puan üstüne gelmeye başladı.
Mahkeme yüzünden bazı çay bahçeleri kapalı kaldı.Sezon bitti sanırım mahkemeler kazanıldı.Süper belediyeci başkan herhalde "ben bu kıytırık bahçelerde 3-5 çayla uğraşamam, para toptan gelsin" mantığıyla birinci çay bahçesini özelleştirdi.Yörsan namlı kuruluş buradaki asırlık ağaçları biçti betondan 2 katlı heyula gibi bir bina dikti.Tabi canım kapitalizm için ağaca felan ne gerek var.Onlara para kazandıracak bir sürü kereste kordonda müşteri adı altında dolaşıyor zaten.Yörsan da herhalde "Buradan 3-5 çayla bu kadar verdiğim parayı kurtaramam, oraya buraya bir sürü para yedirdik(Ustalara felan,yanlış anlama olmasın) karşılığını alayım" düşüncesiyle, içinde süt ürünleri satan market, lahmacuncu, kebapçı,kahvaltıcı, bilumum yemekçi, dondurmacı ve de çay olan bir çay bahçesi! kurdu. Etraftaki esnafın derdi başkanı niye gersin ki? Onlarda bu yemek işini erbabına yani sütçüye bırakıp yazlıkçı saflara Akçay hatırası satsınlar. Bir sene böyle geçti.Baktılar ki Akçay'lılardan ses çıkmıyor, hatta puan vermek için yarışıyorlar öbür bahçeleri de özelleştirdiler.Mado nam kuruluş son çay bahçesini almış o da bu yaza yetiştirme amacıyla etrafı katletmeye devam ediyordu.Bütün çay bahçeleri 2 ve üstü katlar şeklinde oldu. Kordonda evi olan herkes, artık deniz yerine, çay bahçelerinde oturmuş denize bile bakmayan kerestelerin kıçlarını seyrediyor. Halkçı başkan CHP'nin halkçılık ilkelerini bile hatırlamayarak halka güzel bir kazık soktu. Artık çayı fincanda içip, renkli sandalyelerde oturarak kazığı boğazların da bile hissetmeden fahiş fiyatlar ödüyorlar.

Yarın "Su ve Sevgi beldesi Akçay" sloganının nasıl susuzluk beldesine dönüştüğünü de yazmaya çalışacağım.Bu sloganı da kendiler uydurdular haydi hayırlısı.

Hiç yorum yok: