14 Ağustos 2012 Salı

Harakiri yapan Muzırlar

Uzun zaman olmuş yazmayalı. Bilgisayarla bağı koparınca araya bir soğukluk giriyor. Kitaplar, dergiler daha bir sarmalıyor bünyeyi. Harakiri dergisi çıktı uzun zaman sonra. Bilirsiniz, poşete kapatılmışlardı muzır kurulu tarafından. Porno endüstrisinin bir sürü dergisi, filmi,oyuncağı varken karikatür dergisi muzır bulunmuştu.Daha yeni çıkan bir dergiye 2 sene öncenin parasıyla 150 milyar ceza verilince kapanmıştı dergi.Gençliği evlilik dışı ilişkiye özendiriyormuş sayın dergi.
Özenecek o kadar şey varken sen gel neye özen! Terbiyesiz bu gençler. Özene bezene bir evlilik yapmaktansa, dergi okuyup nelere özenecekler.
Bu sayısında Bülent abi de En kahraman Rıdvan'ı yeni bir macera ile çizmiş. Sırf bu yüzden alınır bu dergi.
Feran abimiz yeni kitabını çıkarmış. Adı BAŞKALDIRAN KURŞUnKALEM.Tuğla büyüklüğündeki kitap, bizi, feran abimizin dünyasında bir gezintiye çıkartıyor. Eline koluna sağlık, bu bitti yenisi ne zaman çıkacak?

Anı kitapları hoşuma gider. Bu türe örnek 2 kitap önereyim, belki hoşunuza gider.
1. kitap Afife Demirtaş'ın Leman Ebe isimli kitabı.Cumhuriyetin yeni kurulduğu yıllarda bir ebe ile astsubay kocasının anıları.
2. kitap Mehmet Ali Kuntman'ın Tabur tabibi Derviş bey isimli kitabı. Osmanlı, Cumhuriyet geçişi esnasında Tabur tabibi bir askerin anıları.

Hepsini tavsiye ederim. İyi okumalar.