20 Nisan 2012 Cuma

Herkes gider Mersin'e, ben giderim tatile

Bilenler bilir, güzel bir kızım vardır, ismi Bızdık, kendisi avatar resmimdir. Türkiye evcil hayvanı olanlar için cehennem gibi bir yerdir. Apartmanda oturursun, apartman sakini diye adlandırılan aslında manyak olan insan bozmalarıyla uğraşır durursun.Havlıyor, miyavlıyor, kılı tüyü gözüme kaçtı gibi laflar diyen bir sürü bozuk var. Yolda yürürken gördüler mi havaya zıplayıp çığlık atanı var, yaklaşıp ısırır mı diyeni var halbuki ben daha fena ısırırım haberleri yok. Otobüse almazlar, uçağa bin tane bahane isterler. Tatile gidersin 1000 tane otelden 999 u kabul etmez.(İnanmayan Setur'un otel tanıtım kataloğuna baksın, ilaç için evcil hayvan kabul eden yok.)
Ben de her istediğim yere kendisi ile gitmeye gerekli bir araç planladım. Bızdığı bahane ettim ama kendi keyfimden de ödün veremezdim. Bızdık bahane karavan şahane. Buyrun kendi elcağızımla yaptığım panelvandan bozma karavana:=)








15 Nisan 2012 Pazar

Dalları bastı Kiraz

Bugün yağmurun ardından sıkı bir dolu yağdı. Bahçede hasar var mı diye baktım ki her şey yerli yerinde. Şerefsiz grip mikrobunun ben de yarattığı hasara rağmen biraz fotoğraf çekmek iyi geldi.

Bahçedeki 4 yaşındaki kirazın dallarında çiçekler



Asma yavaş yavaş canlanıyor.

Çilekler kendini toplamaya başlamış. Salyangoz yemek derdinde.

Limon çiçeklenmiş Halis Adana limonu:=)

Biberiye'yi küçük bir dal olarak Akçay'da teyzemin bahçesinden çalmıştım. Çalıntı çiçek iyi tutar derler ama çiçek hırsızlığına da iyi kılıf olmuş sanki.

Mart başında benim asma'dan ve civardaki çeşitli meyve ağaçlarından dallar. Yeni seneye fidanlar olup çoğalacaklar. Özellikle bir Erik var ki, çok güzel.

Ve son olarak akşam yemeklerini bekleyen sokağın kedileri. Az olduklarına bakmayın, elde tabakla gördüler mi sayıları yirmiyi buluyor. Bu Mart çok mesai yaptılar, seneye ayvayı yedik.