17 Şubat 2013 Pazar

Bir teşekkür daha

      2 ay kadar önce, sabah işe gidiyoruz, arkadaşım aracı kullanırken,ben yolcu koltuğunda etrafı seyrediyorum. Otoban bağlantısı yolundayız ve orta refüjde, çimlerin üstünde bir köpek oturuyor. Anlık bir görüntüydü, geçtik yanından ancak kafama da takıldı. Bir köpek, niye yolun ortasında bir refüjde otursun? Acaba kaza mı geçirdi de yerinden kalkamıyor diye düşündüm.Trafiğin akışından duramadık. İşyerine vardık ancak kafam köpeğe takıldı, kendi aracımı alıp oraya gittim.Tahminim doğru çıktı, bir araç çapmış iki ayağı da kırılmış. Çok sakin bir hayvan, kucağıma alıp yolun karşısına taşıdım gıkı çıkmadı.
     Kızımın veterinerini aradım, ameliyata giriyormuş, eşine yönlendirdi. Petdoktor kliniğinin sahibi Veteriner Ahmet bey ile böyle tanıştık.Köpeği kliniğine götürdüm, bacaklarında ki kırıkların durumu vahimdi. Tahmini 2 gündür bu durumda olabileceğini söyledi. Ayağın birini kurtaramayabilirim dedi. Ben iki ayağın bile kurtulacağından da şüpheliydim. Ayaklar kırıktan öte kopma durumundaydılar. Köpeği kendisinin maharetli ellerine bıraktık.
 Ahmet Yavuz'un klinik adresi

     2 gün sonra ameliyatı yaptığını, bacaklara platin takıldığını, iki bacağı da kurtardığını bildirdi.10 gün kadar kendisinde kaldı, daha sonra nekahat devresini geçireceği başka bir veterinere bıraktık.
  Veteriner Yüksel Ceylan, Acarkent'te Tier veteriner kliniğininde çalışıyor. Burası normal veteriner kliniğinin dışında otel ve bakım hizmeti de veriyor.Çiko ismini verdiğimiz köpeğimize yaraları iyileşene kadar baktılar.
       İşyerinde yönetmelik gereği hiç olmaması gerekirken 4 adet köpeğimizin oluşu ve onları bile sahiplendiremediğimizden dolayı Çiko'ya yer aradık. Kimse sahiplenmedi. Zaten pek umutlu değildim Yine bu ve bunun gibi sebeplerin, sonuçlarından dolayı bana iltica etmiş Cindy, Nina(Golden retriever), Cazgır ve Vardiya amiri isimlerini verdiğimiz köpeklerimizi de kimse sahiplenmek istememişti.
      Barınaklarla görüştük. Hiç bir barınak kendi mıntıkaları dışında bulunan bir köpeği almak istemiyor. Son zamanlarda belediyeler tarafından taşeronlaştırılan barınaklarda da hayvan ölümlerinin artması ve bakımsızlık, barınağa köpek verme isteğimi yok etti.
      Ne yapalım, ha dört ha beş ne farkeder? Çiko'ya bir yer yaptık, şimdilik bizimle beraber, kafamıza uyan birilerini bulursak veririz can yoldaşı olurlar.Ayakları iyileşti sanki hiç kırılmamışlar gibi. Çok sakin ve güzel bir köpek. Bekçilik huyu var, işyerinin arka bahçesine gelenler olursa havlayıp bizi uyarıyor.
            Çiko'nun  ameliyat ve iyileşme sürecinde ellerinden geleni yapan Sn. Ahmet Yavuz'a ve yardımcısına, Sn. Yüksel Ceylan'a ve ekibine çok teşekkür ederim.Bu süreçte ve devamında da özveriyle çalışan ekibime de ayrıca teşekkür ederim.