12 Haziran 2011 Pazar

Haziran bitti, kötü hafta sonları bitmedi.

Geçen sene gün dönümü fırtınası tam gününde patlamıştı. Ben nasıl olsa birkaç gün var daha rahatlığı ile gezerken teknem kıyıya vurdu ve motoru parçalandı. Bir senedir yatan motora parça bulma bahanesiyle Karaköy'e indim. "Parçacılara sonra bakarım, dükkanlar kapanmadan elektronikçileri gezeyim" dedim.Biraz gezdikten sonra "Tünel'den Beyoğlu'na bir çıkayım, Ferhan abi neler yapıyor bakayım" dedim. Baktım Ferhan abi henüz birşeyler planlama aşamasında değil Ses 1885 kapalı.
Hava kötüledi yağış başladı, kendimi Aynalı çarşıya attım."Ergun abi'nin(Hiçyılmaz) dükkanına takılayım,biraz kitap alır bir-iki plak bakarım" dedim. Ferhan Şensoy, Orhan Hançerlioğlu, Selim İleri, Kemal Tahir, Adalet Ağaoğlu, Mahmut Şevket Esendal, Varlık yayınları derken bayağı bir kitap topladım. Bu arada bir plak çalıyor ve ben plağa eşlik ediyorum arka planda. Çok hoşuma gitti "Kimdir bu plağın sahibi, ayrıca ben bunu da kitaplarla beraber alayım" dedim. Efendim kendisi Alain Debray namlı bir müzik erbabı. Enstrümantal olarak çok güzel parçalar yorumlamış kendisi ve orkestrası. Ben bu plağı nasıl kaçırmışım diyecekken plak kapağını gördüm. Ümit Besen'in manyak plak kapaklarına benzer bir plak kapağı var.

Şimdi ben bu plağı, plak seçerken görsem bu kapak dizaynı ile hayatta almam. Yanımda pikap yok ki takıp bir dinleyeyim neymiş diye. Dükkanda çalarken duymasam bu abi ile hayatımız belki de hiç kesişmeyecek. Belki de bu yüzden hakkında arama yapınca pek birşey çıkmıyor. Neyse bu zevkten mahrum kalmayın diye size dev bir kıyak yaptım.Aşağıda gördüğünz linkten indirip bu plağı dinleyebilirsiniz.Ben ısrarla tavsiye ediyorum artık gerisi size kalmış.Plağın içindekileri de yazayım.

A yüzü
1) POLONESA "HEROICA" (Chopin)
2) CONCIERTO DE ARANJUEZ (Rodrigo)
3) VALS OPUS 64, Nº 2 (Chopin)
4) CONCIERTO Nº 1 (Rachmaminoff)
5) MOMENTO MUSICAL (Schubert)
6) SINFONIA Nº 40 (Mozart)
B yüzü
1) MARCHA TURCA (Mozart)http://www.blogger.com/img/blank.gif
2) PARA ELISA (Beethoven)
3) SUEÑO DE AMOR (Liszt)
4) ARIA SOBRE LA CUERDA DE SOL (Bach)
5) CANCIONES QUE ME ENSEÑO MI MADRE (Dvorak)
6) MELODIA EN FA (Rubinstein)

Alain Debray