11 Haziran 2011 Cumartesi

Sevgisizlik ve susuzluk beldesi Akçay

Akçay'ı diğer yerleşim yerlerinden ayıran bazı özellikleri vardır. Akçay'da mezarlık yoktur. Eskiden birini gömmen mümkün değildi çünkü ayağınla eşelesen su çıkardı. Bütün evler kendi bahçesinden çıkan su ile beslenir. Bütün mahallerinde çeşmeler vardır. Cahit Amca işbaşına gelene kadar şişe suyu nedir bilmezdik. Nerede susarsan susa 30 metrede bir suya denk gelmen mümkündü. Eski çay bahçelerinde masaya oturduğunda ilk önce sürahi ile su gelirdi. Şimdi durum çok farklı, istesen de sürahi ile su vermiyorlar. Şişelere kimbilir nereden doldurulmuş bayat suları dayıyorlar önüne. Hayratların ve çeşmelerin hemen hepsi kurutuldu. Belediye başkanı olduktan sonra trilyonluk su rantına dayanamayan tonton başkan kordonda bulunan su çeşmelerinin musluklarının kırılmasına, su motorlarının bozulmasına ses çıkarmadı. Millet suyu çeşmede bulamayınca şişe suyuna saldırdı yaz sıcağında. Kimbilir kimlerin cepleri de para görmeye başladı bu sayede. Her sene gidişimde mahallemdeki tulumbayı onarırım. Kolunu kırarlar, borusunu tıkarlar, lastiğini kopartırlar, civatalarını sökerler. Buna rağmen her seferinde onarır çalışır hale getirirdim, hatta geçen sene sıfır tulumba alıp taktım. Bu sene hiçbir şey kalmamış. İnsanın şevki kırılıyor.

Hâlâ utanmadan yazıyorlar ya "sevgi ve su beldesi" diye ben birşey demiyeceğim. Hadi sudan vazgeçtim. Sevgi beldesi Akçay'da Başkan göreve gelene kadar köpekler eceliyle ölürdü. İskele meydanında sarıkız heykelinin oralarda bir sürü tembel köpek yatar kimseye zarar vermezdi.Hayatında apartmandan dışarı çıkmamış, sinek görünce altına yapan yerli turist müsveddeleri, Akçay'a gelip meydana gezmeye çıktıklarında köpekleri görünce ciyak ciyak bağırdılar "Ay beni ısıracaklar" diye. Hemen olaya el konuldu ve 1-2 gün sonra Akçay çöplüğünde köpek ölüleri bulunmaya başladı.Şimdi gidin o meydanda köpek bulamazsınız. Onlar yerlerini 2 ayaklı itlere terkettiler. Şimdi başkan Akçay sitesinde yazar durur "iftira atıyorlar,beni çekemiyorlar" diye. Bir arama yapın google da Akçay+Köpek katliamı diye, ne tesadüfün iğne deliğidir ki, sevgili başkan göreve geldiğinden beri her sene bu katliamlar yapılır olmuş ancak masum belediyenin bundan haberi yok. Halkçı başkanın ise hiç haberi yok. En masumu o.Daha 20 gün önce haberleri çıktı Akçay+Zeytinli çöplüğünde köpek ölüleri diye. Yaz sezonu gelirken yerli turist adı altında gezinen insan müsveddelerini mutlu etmek uğruna köpeklerin canına kıyanlara insan demeye dilim varmıyor.

Yukarıda yazmıştım Akçay'ın özelliklerinden biri de sahilde bulunan tabelalarıydı.Bu tabelalarda " Sayın halkımız, kıyılar ve sahil sizindir.Sahillerden denize girmenizi engelleyen herşeyi herkesi bize bildirin" yazardı.Başkan göreve gelince bu tabelalar hemen ortadan kalktı.(Başkanın art niyeti yok,paslanmışlardır, birinin ayağını mayağını keser tetanoz felan olur diye yani)Şimdi o yazıyı okumayan ve yasadan haberi olmayan şezlongçu ve şemsiyeci çakallara para ödemeden denize bile giremezsin. Hani diyordum ya herşey özelleşiyor diye. Belediye plajı da bu sene özelleşti. Adı Rio bilmemne oldu. Adamlar bir tadilat yaptılar sormayın. Eski belediye plajındaki tüm kumları eleklerden geçirdiler, çıkan tüm pisliği mert inşaat etiketli dozerlerle yan taraflarında ki plajın denizine döktüler. Zabıtaya şikayette bulundum. Erkek! zabıtalar hemen harekete geçtiler.Oraya gittiklerinde dökenlerle tokaştılar öpüştüler, sonuç; dökmeye devam,üzerine bir kamyon kum dökeceklermiş çöplerin. Şimdi başkanın bundan da haberi yoktur.

Şimdi bu kadar yazdım, benim ne CHP ile ne de Cahit İnceoğlu ile işim ve çıkarım olmaz. Buralarda yazdıklarım Türkiye'nin Özal döneminden beri geçirilen değişimin küçük bir kopyası. Herşey rant ve para üzerine kurulu. Elimizden akıp giden o eski Akçay'ı istiyorum başka birşey değil. Sevgi ve su beldesi diyorlarsa hayvanlara, insanlara, doğaya sevgi göstersinler. Su beldesi diyorlarsa hayratları, çeşmeleri onarsınlar. Anfi tiyatronun üstüne hediyelik dükkanı kurmakla,asırlık çınarları katledip beton binalar dikmekle, kordona led lamba döşemekle belediyecilik yapılmıyor.

2 yorum:

coffeé dedi ki...

aaa olur mu hiç, o şişe suyu satıcıları da su kazanmasın mı, hem köpeklerin kime ne yararı var "sevgi ve su"????
şu kıytırık yaptıkları sınavlarda bile birilerine rant sağlamadan duramıyorlar. güya kopya falan çekilmeyecek diye bir torba içinde kalem kalemtraş vs oluyor ve her sınavda yenisi dağıtılıyor; bu işin ihalesini alan da eminim bedava veriyordur.

"TEKNOKRATLAR MERHABA"

Adsız dedi ki...

celladına aşık bir halkımız var, elden ne gelir ki...