4 Eylül 2013 Çarşamba

NE DENİR?

   Bulgaristan'da bir Avusturya'lı amca ile tanıştım. Sohbet esnasında Bulgar'ların Türk'leri niye sevmediği konusu açılınca ilginç bir tespitte bulundu. Daha çok, Kapıkule , Almanya arası yolun olduğu bölgede yaşayan Bulgar'ların, Türk'leri sevmediğini söyledi. Bulgarlar kendi yaşadıkları yerleri temiz tutarlar, o yoldan giden Almancı tabir edilen Türkler, yol güzergahına pet şişeden, çocuk bezine kadar birçok şey attığı için onlara gıcık olurlar dedi. Dikkat ettim adamın dedikleri doğru, Varna, Burgas taraflarının yolları çok temiz, kapıkule bağlantılı yol kenarları aynı İstanbul TEM kenarı gibi.Pislikten geçilmiyor.

   Konar göçer toplumlar, göçerlerken artıklarını kondukları yere bırakırlarmış. Ancak bu atıklar doğal olduğu için ya hayvanlara yemek olur ya da doğa tarafından yok edilirmiş. Şimdi ise, atalarının miras bıraktığı genler sayesinde, her yere bir şeyler bırakılıyor.Her yer poşet her yer çöp dağları. (Bak bu da iyi slogan olur) Asos'a giderken yol kenarında muhteşem güzellikte yerler var. Çam ağaçlarının 20 metre ilerisi deniz. Ancak gelen arkadaşlar yediklerini, içtiklerini, sıçtıklarını poşete koymuşlar, ağaçların dipleri çöp deryası. Bu insan müsveddeleri bir hafta sonra yine buraya geliyorlar, bakıyorlar her yer çöp, pislik, temiz yer bulmaya gidiyorlar oranın da içine sıçmak için.


 
   Bir zeytinliğin kenarından giderken yukarıdaki manzaraya rastladım.Buraya moloz dökenler, az önce bahsettiğim çöp insanlardan daha molozlar. Öbürleri belediye sınırları dışında çöplerini bıırakıyorlar, bu sıfatsızlar belediyenin çöplüğüne veya moloz dökme alanı olan, yerine bile pisliklerini götürmeyip zeytinlik kenarlarına bırakıyorlar. Yazıyı yazan adam çok kibarmış, benim oraya yazacağım kelimeler internet kapattırır.
  Sahi buraya moloz dökene ne denir?


    

BAYKUŞ ISRAR ETTİ