21 Mart 2013 Perşembe

ZAHİRİN SIRRI

1998 veya 99 tam hatırlamıyorum ama zaman o zaman. Jorge Luis Borges'in Alef isimli kitabı elime geçti, içindeki öykülerden biriydi Zahir. Kafkavari öyküler Horhe abimizin değişik dünyasını bize tanıtıyordu.Bazı insanlara, yazım dili biraz garip gelebilir ancak ben seviyorum. Bu kitabı ve Horhe abimizin diğer kitaplarını bulup okumanızı öneririm.
   Bu öyküden esinlenen Paulo Coelho birader de Zahir isimli bir kitap yazdı, Can yayınları da çevirtip bastı. Benim için zaman kaybından başka bir şey değil.Sizin nasıl bir yorumunuz olur bilemem. Sadece kitap yazmak için yazılmış bir kitap sanki. Bu yüzden bu kitabı okumanızı önermem.Simyacı'nın getirdiği ünü paraya çevirmek istemiş sanırım.Veronika bu konuda ne derdi onu da merak ettim:=))

  Nerden nereye? Asıl bahsetmek istediğim başkaydı açılışı değişik yaptım.

Rumeli Türkleri vakfının bir duyurusu var. Hattat Levent KARADUMAN  ve Ebrucu Tülay TASLACIOĞLU eserlerini Beşiktaş'ta ki Dolmabahçe sanat galerisinde sergileyecekler."Zahirin sırrı" ismini verdikleri serginin 24 mart Pazar günü açılışı olacak.31 Mart pazar gününe kadar açık kalacak sergiye gidip "Zahirin Sırrı'na " vakıf olabilirs
iniz.