24 Haziran 2011 Cuma

Chp Akçay'da bundan sonra zor kazanır.

Belediye başkanı olanın önce gözü büyüyor sonra o göz doymaz oluyor. Açgözlülüğün sınırı yok diye boşuna dememişler. Chp'li başkan Cahit, halkın olan sahilleri pazarladıktan sonra daha ne satabilirim diye düşünürken aklına caddeler ve sokaklar gelmiş. Belediye imar izni verirken evine otopark yaptırmayanlardan otopark cezası adı altında yüklü bir para alıyor. Şimdi bu yetmiyormuş gibi evlerin önünü sarı boya ile çizdirmiş araç parkedenlerden soygun ötesi bir park parası alıyorlar. Caddeye giriş çıkış 5 lira+ her saat için 1 lira. Doğal olarak bu soyguna ortak olmayanlar araçlarını ara sokaklarda evlerin önüne çekmeye başladılar. Millet de evinin önüne çekilen araçları çizmeye başladı. Bu evde bir hasta olsa acil ambulansa bindirmek gerekse o kapıdaki mersonun buna izin vereceğini zannetmiyorum. İzin veremeyen mersonun öküz sahibine, bir arabanın insanların evinin kapısına bu kadar yanaştırılamayacağını anlatmak için birşeyler yapmak lazım.
Barbar komşularım mersonun çizilmesinden yana ama ben buna karşıyım. Sanatçı ruhlu bir kişi olarak ön cama veya kaportaya yağlı boya ile kibarca "Buraya parketmeyiniz." yazma eğilimindeyim. Bu nifak tohumlarını aramıza eken ve Akçay'lıyı birbirine kırdıran zihniyet, Belediye seçimlerinde hakettiğini alacaktır.



Halktan bazı şabalaklar trafiğin rahatladığını söylüyorlar. Tuhaftır başkan da bu açıklamayı yapma talihsizliğinde bulundu. Para için çevrilen caddeler evet boş ama bizim ara sokaklar doldu bunu gören yok. Chp li belediyeler böyle saçma sapan uygulamalar yaptıkça gözden düşüyorlar. İlk belediye seçimlerin de oyum Chp dışında belediye başkan adayına.