24 Kasım 2013 Pazar

ESKİ KİTAPLAR

    Cumartesi en sevdiğim işlerden biri olan sahafları dolaşmak için Kadıköy'e gittim. Bizim buradan treni kaldırdıkları için, bırakın dolaşmayı iş icabı bile her zaman gidebilmek mümkün değil. Hazır söz açılmışken, yenisini yapacağız diye 2 senedir treni kaldıran  ve hâlâ doğru dürüst bir çalışma içine girmemiş tüm yetkilileri saygıyla selamlıyorum (onlar hisseder) Ve inşallah yine hepsini acil olarak rahmetle anmayı diliyorum.

     Tren olmayınca E-5 üzerinden gitmek zorundasınız. Artık günün hangi saati giderseniz gidin yol hep sıkışık, kapalı. Normalde 20 dakikalık mesafe 1,5-2 saatlere çıkıyor. Gelirken aldığım kitaplara dalıyorum da yol çabuk geçiyor. Yine bir sürü kitap aldım. Kış için gerekli yedeklemeleri yapıyorum. Yeni çıkan kitaplarla pek ilgilenmem. Eski kitapları daha çok severim. Bulduklarımın arasında aşağıda fotolarını yayınlayacaklarım ise tam antika. 1939 Tan matbasının bastığı kitaplar epey değişikler. Fotolarda büyük çıktıklarına bakmayın, ebatları cep kitabı biçiminde. Bir ara bunların tamamını pdf yaparak e-kitap haline çevirmeyi planlıyorum. Kitapları 1 liraya aldım. Aldığım sahaflar Nadir Kitap'ta satış yapıyorlar.Nadir Kitap iyidir hoştur ama bu kitabı 11 liraya sattı. Bir de kargo bedeli eklenince fahiş fiyata geliyor. Yani arada sahaf dolaşmak lâzım. Aldığım diğer kitapları da sonra yayınlarım.

Eller yukarı'da, kovboylar kralı Tom'un aradığı çiftliğin isminin de Turan I oluşu çevirenin hoşluğu sanırım:=))














     

2 yorum:

arakolpa dedi ki...

Yalnız "Uykulu Kuytu Menkıbesi"nin (şimdiki adolesanlar "sleepy hollow" diye bilirler) çeviren ve neşreden kısımlarına dikkatinizi çekerim. Bunun için bile kütüphanede bulundurmaya değer...

Bestami Bey dedi ki...

Halikarnas balıkçısı'nı gördüğümde kartal gibi saldırdım:=))