29 Mart 2012 Perşembe

Yaz tatili

Dün bahsetmiştim yazımda. Hazır yaz geliyorken devam edelim. MFÖ'nün "Agannaga Rüşvet" adlı albümlerinde Yaz tatili isimli bir şarkıları vardır.Yaz Tatili
Benim güzel ülkemde insanlar tatile bile çıkamayacak duruma geldiler. Yıl boyunca köle gibi çalışıp, hakkın da ötesinde olan uzun dinlenmeler silsilesi kabusa dönüyor. Bazı yerler izin vermez, bazısı iznini 15 parçaya böler, bazısı teknoloji yardımıyla iş yerinde hissettirir.Kafayı yemeden tatil yapmak daha da zorlaşıyor.
Bir de sevgili vampir bankalarımız, tatil kredisi adı altında bize kol gibi kazıklar sokmaktadır. 15 gün tatil yap 36 ay öde. Gelecek 3 yılın ipotek altına girsin. Tatil başlangıcı her zaman neşeli olur. Önce hafif elbiseler sonra da mayolar veya bikiniler giyilir. Aslında bizim durum, aşağıdaki fotoğraftaki duruma döner. Soyulduğumuzu anladığımızda ise artık çok geçtir.

Sizi, müziğin dinginliği ve güzel bir yaz tatilinin hayali ile baş başa bırakıyorum.Papelleriniz yerine yüreğinizin yağları erisin.

Yaz tatili, paranın katili
Biraz serinlemeye, kafamı dinlemeye
Giderim ben tatile, elli bini, yüz bini
Bikinisi, bluzu, pantolonu, mayosu
Para kalmaz

Yaz tatili, paranın katili

Bu şapka enfes, şu eteklik harika
İpekli, çok güzel ah bu şal!
Papeller eridikçe eridi
Dilim damağım kurudu
Beş yüz bini versene, milyonları versene

Yaz tatili, paranın katili

Mayomuzu giyelim, lokantaya gidelim
Yedikçe kazığı eğlenelim
On beş günlük dinlenme, birkaç kadeh demlenme
Şarabı da kebabı da, kol gibi kazığı da

Yaz tatili,paranın katili

4 yorum:

Aydan Atlayan Kedi dedi ki...

Tatil ne demek hatırlamıyorum bile artık. 3-5 gün bir yere gitmeye kalksak lanet olası cep telefonları sayesinde hala ofisteymiş gibi hissedince tatil oluyor mu onun adı? dünyayı biz kurtaracağız ya o yüzden binsinler bakalım sırtımıza geberene kadar. Çok mu sinirliyim ne :)

Bestami Bey dedi ki...

Bu sinirin geçmesi için tatile ihtiyaç var. Tatile çıkarken de cep telefonu bırakılır, veya bir hat alınır, numara, anne, baba, sevgili dışında kimseye verilmeden tatile çıkılır. Gidilen yer de, kurulan bir rakı sofrasında Türkiye'yi veya Dünya'yı istediğimiz gibi kurtarabiliriz:=)))

arakolpa dedi ki...

tatilde her türlü iletişimden uzak durmak iyidir (telefon, cep telefonu, internet, televizyon, gazete... bir adım sonrası kitap (da ondan ayrı kalamıyoruz işte))

Bestami Bey dedi ki...

Kitapsız olmaz, o artık bildiğimiz anlamda bir iletişim aracı değil. İlk saydığın bütün iletişim araçları bizi rahatsız etme üzerine kurulu. Kitabı biz rahatsız edebiliriz ancak:=)))