26 Nisan 2011 Salı

Lütfen, kokuşmuşluğunuzu çocuklara bulaştırmayın.

Bugün iki haber gördüm peşi sıra.Dünya çocuk oyunları çerçevesinde oyunlara katılan Yunanistan, KKTC takımı ile eşleşince oyunlardan çekilmiş.Kriz olunca Başbakan Yorgo Papandreu'yu aramışlar o da siyaset adamlarına(neresi adam oluyorsa bu siyasetçilerin)
yakışan bir üslupla "dönün" demiş. Ot kadar zekası olmayan insanlar çocuklara bu şekilde örnek oluyorlar. Ulan bir şeyi de siyasete alet etmeyin be Meksika para birimleri!
Eskiden 23 Nisan dediğinizde çocuklara has birşeyler yapılırdı. Çeşitli ülkelerden gelenler 1-2 hafta buradaki çocukların evlerinde misafirlik yapardı. Haçlı seferleri kadar olmasa da(Haşmetmeabın buyurduğu gibi) bir kültür alışverişi olurdu. Çocuklar birbirini tanır ve dostlukları devam ederdi. (Hâlâ edenler var)
Birinci Dünya oyunlarını, Birinci Dünya soğuk savaşı kıvamına sokanlara bir kilo halis kına hediye etmek istiyorum.Evde oturup muhtelif yerlerine yaksınlar. (Pardon oturunca yakamazlar, ayakta iken yaksınlar.)

Gelelim ikinci habere;
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kadın Koordinasyon Merkezince yürütülen, "İlk Adım Anaokulu" projesi kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da katıldığı törenle Başakşehir'de bulunan İbrahim Koçarslan İlköğretim anaokulunun açılışı gerçekleşmiş. Açılışının ardından, Büyükşehir Belediyesince öğrencilere ikram edilen pasta ve şekerlemeden 33 öğrenci zehirlenerek hastaneye kaldırılmış.
Belediyeye bak. Tuh sizin ağzınıza....bayat şekerleme sokayım. Kokuşmuşsunuz ve bunu her yere yayıyorsunuz. Görevlerininin arasında, halkın sağlığını korumak olan belediye, kedi-köpek zehirlemenin verdiği alışkanlıkla çocukları zehirliyor. Baştan kendiniz yiyeydiniz de kurtulsaydık.

Size de yukarıdaki reçeteyi yazıyorum.

1 yorum:

Aydan Atlayan Kedi dedi ki...

Biz "insan" kelimesinin anlamını tam olarak öğrenemedikçe ve öğretmedikçe, bir insan hayatının ne kadar değerli olduğunu kabul edemedikçe ve ettiremedikçe bütün bu saçmalıklar olmaya devam edecek. Eh insanların sudan sebeplerle her gün öldüğü bir dünyada insan hayatının kutsal olduğu öğretilebilir mi orası tartışılır.