25 Nisan 2011 Pazartesi

Kurallar fakirler içindir.

Adalet anlayışının kökeni sayılır Roma hukuku ve Roma adaleti. Roma'da yargılamaların sonucu para durumuna veya kişilere göre değişirmiş.Roma hukuku Roma vatandaşı olmayanlara zaten uygulanmaz. Roma vatandaşları da ikiye ayrılıyor Asiller(Patrici)ve asil olmayan 2.ci sınıf vatandaşlar(Plebler).Pleblerden zenginleşen olursa Patrici sınıfına geçebiliyor. Yani bu Dünya düzeninde yerini belirleyen paradır.Aynı suçtan yargılanan patrici para cezasıyla yırtarken plebler idam edilebiliyordu.Roma vatandaşı olmayanlara ne olacağını siz tahmin edersiniz herhalde.
Aradan yüzyıllar geçmiş. Etrafınıza bir bakın değişen ne var? Sadece adalet sahnesinde değil uygulanan bütün yasaklarda ve kurallarda fakirler her zaman suçludur ve kurallara uymakla yükümlüdür. Eskiler Dünya'nın bir öküzün boynuzlarında döndüğünü sanırlarmış.Halbuki Dünya cebi para dolu bir çok öküzün boynuzunda dönüp duruyor.

3 yorum:

coffeé dedi ki...

"Öküzler yok olmaz"!!!!

Aydan Atlayan Kedi dedi ki...

"Fakirsin sen fakiiiiir..." diye bir laf vardır eski filmlerde. Suçlayıcı bir tonda ifade edilir bu laf dikkat ederseniz. Fakir olmak başlı başına bir suçtur yani. İşte bu yüzden bunlar. Eğer adalet istiyorsanız sayın bayım çalın çırpın ve cebinizi doldurun :)

Bestami Bey dedi ki...

Bir zamanlar fakir ama gururlu(ve onurlu) bir genç vardı hatırlar mısınız?(Koltuk döner)Evet o hâla fakir ama gururlu(ve onurlu) bir yaşlı:=)))))

Sevgili coffeé ve Aydan Atlayan Kedi;

Bizim ruhlarımız ve iç dünyamız zengin olsun yeter.Çalıp, çırparak kirlenmektense, Omo'suz temiz kalmak daha güzel:=))