4 Ocak 2011 Salı

Toplantı bulantıları

Canım Türkiye'm de ne de çok toplantı seviyoruz. Toplanıyoruz ama bir sonuca ulaşamıyoruz. Apartman da toplantı yapılır, apartman sakini adı altındaki manyakların hiç de sakin olmadıkları ortaya çıkar. Ota boka herşeye müdahale ederler, karar defterine yine yöneticinin istediği yazılır. "Madem yöneticinin istediği yazılacak niye toplanıyoruz, burada kaybettiğim zamanı başka değerli işlere harcardım" deyince bana manyak gözüyle bakıyorlar.
   Şirkette de böyle, milletin toplantı yapmaktan iş yapacak zamanı kalmıyor. Burada  kimse manyaklık yapamıyor, herkes bir sakin bir sakin. Bu sakinlik her karara "evet olabilir, bunun üstünde duralım, planlarımıza dahil edelim" biçiminde sürüp gidiyor. Herkes efendi gibi kahvesini, çayını, sodasını tüketiyor, toplantı bitiyor. Yarım yamalak notlar alınıyor ve hiç icraat yapılmadan bitirilmiş bir toplantının rehavetiyle, herkes mutlu mesut koltuğuna kavuşuyor.Geçen girdiğim toplantıdaki notları gösterip" her toplantıda bunları konuşuyoruz bir icraat yok" dediğimde bana aynı gözle bakıyorlar.4 aydır gündeme alıp acil yapılması gereken işlerimiz var. Bu toplantı sonunda yapmayı kararlaştırdık. Bir dahaki toplantıyı bekliyorum.
   Biraz önce  tv kanallarınındaki hızlı zaplamamı yaparken AKP grup toplantısında sayın ve sevgili ve en bitane başbakanımızı gördüm.(Böyle yazınca savcılar dava açmıyormuş). Elinde harita ile son yıllarda yaptığı duble yolları(ne demekse) gösterecek. İlk harita "benden önce yol hiç yokken" haritası, sonraki harita "Baaak ben ne kadar becerikliyim bissürü yol yaptım" haritası .İlk haritayı açtı gösterdi, toplantı salonunda alkış kıyamet,(bu millet gösterilen herşeye ne kadar bayılıyor) Bizim ki sinirlendi "Bunu niye alkışlıyorsunuz?" diyerek tepki gösterdi. Bilmen lazım, orada olanlara ne göstersen alkışlayacaklar, işleri bu. Biri çıkıp da yanlış birşey söyler korkusuyla adamı döve döve tuvalete kilitlerler.
   Taktiğimiz genel olarak " O yalan bu yalan gel biraz da burada oyalan"

3 yorum:

Adsız dedi ki...

ahahaha yalakalığın doruk noktası olmuş bu alkışlar, adamın ağzından her çıkan ayet mübarek...

Bestami Bey dedi ki...

Evet mübarek bir adam canıııım. Ailecek söve.. öhhööö severek izliyoruz.

coffeé dedi ki...

oyuna devam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!