30 Ocak 2011 Pazar

Küçük kaçışlar

Temizleniyor beyin. Reset atıyoruz hafızaya. Sistem biraz daha iyi işliyor. Bilgiişlemci olduğumuzdan tabirler de ona göre haliyle:=)
Uzun zamandır arabamı değiştirmek niyetindeydim. Aslında bazı şeyleri değiştirmek istemiyorsunuz ancak mahalle baskısı ağır geliyor. Çevremdeki herkes değiştir değiştir dedikçe, sığındığınız bahaneler bitiyor.Bir süre sonra onlara uyup aynı düşünceye kapılıyorsunuz. Çok sık araba kullanan biri değilim. Arabayı yazın uzun yollarda kullanmayı severim. Sonuçta beni yolda bırakmayan ve içine sığdığım bir aracım vardı, ancak bu bünyeye daha büyük bir araba bulma sevdası önce çevreme sonra bana sirayet etti. İnternet denizinin ortasında kullanamadığı bir transpoter'i olan bir arkadaş ile karşılaştık. Araç değişimi yapmaya karar verdik ve atladım Gemlik tarafına gittim.Ana yoldan ayrılıp tali yollara girdiğinizde görüyorum ki biz yaşamıyoruz. İnsanlar yeşilin ortasında bir sürü sıkıntıdan uzak yaşıyor. Herkesin kendine göre sıkıntısı var ama biz büyük şehirlerde nelere sorun demiyoruz ki? İnsan herşeyi bırakıp buralara gelmek istiyor. Doğanın kucağında yarı münzevi bir hayat sürmek ve teknolojiden, karmaşadan, insanlardan uzaklaşmak.
Ama şimdilik olmuyor belli nedenler yüzünden. bu yüzden kös kös döndük işyerimize. 6 saatlik aradan sonra değişen bir şey yok şirkette. Aynı riyakarlıklar, fesatlıklar, kıskançlıklar,ayak kaydırma oyunları. Bazı insanların işleri olmadığı için bu kadar rahat plan yapıp bunları uygulamaya geçirebiliyorlar sanırım.6 saat ara benim bünyede değişiklik yaptı. Beyin tekrar dönüşü algılayamadı işe uyum sağlayamadı.Ertesi günün hafta tatili olması işimi biraz kolaylaştırdı.

Karar verdim arada kaçağım çeşitli bahanelerle, ortamdan uzaklaşıp bünyeye resetler atacağım. Ani ve plansız kaçışlar daha iyi hissettiriyor. Her defasında sınırları biraz açmak gerekecek. Daha uzun kaçışlar için zemin hazırlamak adına.

10 yorum:

coffeé dedi ki...

tüm kalbimle katılıyorum...

Bestami Bey dedi ki...

Senin kaçıştan ses soluk yok:=)Ferhan öksüz kaldı.

Aydan Atlayan Kedi dedi ki...

Ara sıra kaçmak iyi de, insan döndüğünde o fitne-fesat dünyasını daha bir yadırgıyor. Daha katlanılmaz olmasın sonra Sevgili Bestami Bey :)

coffeé dedi ki...

keçi gribi sağolsun bula bula kimi bulacak tabi ki beni.. bu hafta bandırmadaydım çocuklar sünnet oldu bu hafta içi de taşındım mıydı kim tutar beni beeee :):) hazırlan çok fena bi çıkarma yapacaz ses 1885 e:) hem özlemiştir o da bizi di mi ama? :):)özlemle ellerinden öperim :)

Bestami Bey dedi ki...

@Aydan atlayan kedi
Bölüm olarak biraz dışındayım.Benim dışardan gözlemim ve merak ettiğim ,aynı işyerinde çalıp da birbirine destek olması gereken kadınların niye birbirinin kuyularını kazdıkları?

Bestami Bey dedi ki...

@Coffee
Abin keçi gribinin çözümünü buldu.UMCA denilen bitkisel ilaç.Suya 40 damla at,sallasın gribe bir tokat:))

Aydan Atlayan Kedi dedi ki...

Son zamanlarda iyice emin oldum ki insanlar manyak :) sahiden manyaklar ama. İşleri güçleri yok entrikaya kafa patlatıyorlar. Belki de bu yüzden bizden hiç bir nane olmuyor :) Çok kızgınım da bu aralar bu iş güç mevzularına onun için böyle konuşuyorum Bestami Beyciğim kusuruna bakmayınız bu kedinin :)

Bestami Bey dedi ki...

Rica ederim, ne demek kusura bakmak.Her işyerinde artık normal sayılıyor.Yukarıdaki yorumda yanlışlıkla çalışıp da yazacağıma çalıp da yazmışım.Dervişin fikri gibi olmuş. İnsanlar çalışma zamanlarından çalarak bu entrikalara zaman ayırıyorlar.Hem kendilerine hem arkadaşlara ihanet!

Adsız dedi ki...

o değil de bana minibüs çarptı. az daha öteki tarafa kaçıyordum :S

Bestami Bey dedi ki...

Nasıl yani? Ne zaman? Ciddi birşey yoktur umarım.