26 Aralık 2010 Pazar

Haberler maberler

İnsanoğlu bir garip.Hiçbir şeyden mutlu olmaz.Hep daha fazlasını ister ancak kavuştuklarını ne kadar kullanır ayrı mesele.Çok nadir televizyon seyrederim onu da seyrediyor sayılmam. Benim ki bir tür kafa boşaltmak için baş parmak antremanı yapmak. Hızlı geçişlerde dikkatimi ne çekiyorsa orada biraz takılır sonra yine devam ederim. Haberleri seyrediyorum. Artık hükümetin icraatlarına karşı haber yapabilecek bir babayiğit kalmadığından, haberler genellikle magazin gündemi şeklinde sürüyor.Arada bazı haberler var küçük detaylar şeklinde anlatılıyor ve hızlı geçiliyor.Mersinde süt fiyatlarını az bulan çiftçi kardeşlerimiz köyün meydanında süt banyosu yapıyorlar. Gereksiz yere süt ziyanlığı ve kleopatra kompleksi.Hayvanları besleyecek yemleri yokmuş, tarlalarını ekemiyorlarmış. Ülen yakında kendinizi besleyecek buğdayı bulamayacaksınız.  Efenim,TMO 1 milyon ton buğday ithal edecekmiş. Niye ithal ediyoruz onun cevabı yok. Etten sonra bu 2.ci büyük ithalatımız mış. Bize okullarda öğretilenlere ne oldu? Hani biz kendi kendimize yeten ülkelerin en birincisiydik. Konya ovası kadar tarım arazisi olmayan ülkelerden ithalat yapıyoruz. Yıllardır tarım politikalarına önem verilmedi. Doğru düzgün bir planlama yapılmadı. Tarım için kulanılan mazot dahil bütün girdilere inanılmaz zamlar yapıldı. Hasat sonrası en düşük alım fiyatları açıklandı.Tarlasını ekmeyen çiftçiye destekleme primi verildi. Kısaca tarımı geliştirmemek için herşey yapıldı. Bu işlerde en birinci suçlu, hükümetler tamam ancak senin hiç mi suçun yok kardeşim.
 Tarlanı satıp apartmanlar dikilmesine izin vermedin mi?(Adana'da yaşayanlar bilir. Adana'nın Mersin'e doğru uzanan bölümünde Türkiye'nin en bereketli toprakları vardı.Çiftçiler tarlarını sattılar oralara Real-Metro gibi dev alışveriş merkezleri,yığınlarla binalar, apartmanlar,  çevresine de bol bol araba satış yerleri yaptılar.Şimdi o sayın çiftçiler mağazalardan "Pencere bostanı" alıp nostalji yaparlar.)
  Bire beş veren tarlanı, 10 versin 20 versin gazlamalarıyla, ilaçlar ,kimyasal gübreler ile doldurmadın mı? Yaşayan eko sistemi bozup açgözlülükle hep daha fazlasını istemedin mi? Ziraat mühendislerinin laflarını kulak arkası yapıp zehir satıcılarına kanmadın mı? Geçen sene ne para ettiyse o sene hep beraber onu ekmediniz mi?  Hadi herşeyden vazgeçtim seni senelerce kandıran siyasileri baş tacı yapmadın mı?
 Protesto yapacağım diye gazetecileri çağırıp kafandan aşağı süt dökersin, 2011 seçimlerinde imamın gazlamasıyla gider akp ye oy verirsin. Sütten çıkmış ak çiftçi seniiii!

Hiç yorum yok: